Uitstap Ronde van Vlaanderen - Avelgem

Dé hoogmis van het Vlaamse wielerjaar startte dit jaar, op zondag 2 april, voor het eerst in Antwerpen, passeerde opnieuw over de Muur van Geraardsbergen, om tot slot te finishen in Oudenaarde.  Hierdoor passeerde De Ronde van Vlaanderen helaas hooguit 2 kilometer op West-Vlaamse bodem. En dit in Avelgem, diep in de finale van de koers. Maar we maakten er met z’n allen de meest memorabele 2 kilometer van De Ronde van, met een groot volksfeest in Avelgem onder het motto 'kjir ne ki were'!

Ook de Vrienden van het Wielermuseum konden niet ontbreken op dit heuse wielervolksfeest! Een delegatie trok met de bus naar de feestlocatie, waar het grootste scherm van het parcours opgesteld stond. Getooid in opvallend ‘Kjir ne kji were’-koerspetje, zorgden de Vrienden voor de nodige aanmoedigingen langs de zijlijn. Foodtrucks ter plaatse, wisten de innerlijke mens te sterken. En om de dag in schoonheid af te ronden, had het aanwezige bestuur van de Vrienden van het Wielermuseum voor het typerende glaasje bubbels gezorgd.

[Foto's: Eddy Huughe]