NL | FR | EN

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Bevoorrading

Het boek Bevoorrading bestaat uit zestien gangen waarin de rijke geschiedenis van voeding in de koers wordt geserveerd. Elk hoofdstuk wordt opgehangen aan een bekende Belgische renner. Zo kom je alles te weten over het 'kannibalisme' van Merckx, de biefstukken van Jempi, de chocoladeverslaving van Pollentier, champagnecoureur Freddy Maertens en de 'botervloot' van Rik Van Looy.

Ieder hoofdstuk is doorspekt met kruidige weetjes en sappige anekdotes: de dagelijkse horror van de 'haricots verts' of 'Franse frieten' in de Tour van weleer, de ambush marketing van aperitiefdrank Martini 'de vriend der sportmannen', worstenhelmen, wielrenners-caf├ębazen, anorexia ciclista, patattencoureurs,... Het komt allemaal aan bod!

Als uitsmijter zorgt Beste Hobbykok Claudia Allemeersch op het einde van elk hoofdstuk voor een hedendaags flandrienrecept. Trakteer jezelf op een koolhydratenrijke 'pasta grinta' en 'chasse patate', of verras je gasten met een 'pot belge' (aperitief) gevolgd door een 'biefstuk in de broek' (hoofdgerecht) en een 'dama bianca' (dessert). Je schotelt hen niet alleen een smakelijke menu, maar ook een flinke brok wielerjargon voor!

Dit smakelijke boek, uitgegeven door Lannoo, telt 176 pagina's en wordt verkocht tegen de democratische prijs van 14,95 euro