NL | FR | EN

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

04-12-2017

Zot van erfgoed

Van welk erfgoed gaat jouw hart sneller slaan? Heb jij thuis of in je omgeving een stukje erfgoed waar je trots op bent? Laat het erfgoedcel TERF weten en maak kans op een romantisch Valentijnsdiner voor twee!


Heerlijke karnemelkstovers volgens het recept van je oma. 
Dat prachtige staaltje interbellumarchitectuur in je straat.
Die reus die symbool staat voor jouw dorp.
Jouw verzameling oude radio’s.

Ook jij hebt zeker straf erfgoed in huis of in je dichte omgeving! Wat moet er volgens jou bewaard blijven voor de volgende generaties? Waar ben jij aan gehecht?

Erfgoedcel TERF blaast in 2018 tien kaarsjes uit en viert dit met tien verjaardagsactiviteiten. Met Valentijn in februari mag het hart al wat sneller kloppen, en waarom niet voor je favoriete stukje erfgoed? 

Op www.zotvanerfgoed.be (online vanaf 29/01!) kan je laten weten welk erfgoed uit je gemeente je zeker bewaard wilt zien in de toekomst. Per gemeente waar erfgoedcel TERF actief is (Roeselare, Izegem, Ingelmunster, Moorslede, Staden, Hooglede of Lichtervelde) zullen er tien erfgoeditems zijn waarop je kan stemmen. Het gemeentebestuur van jouw gemeente heeft haar vijf erfgoeditems doorgegeven, jij beslist welke items er daarnaast ook nog op de shortlist komen!

Welk erfgoed wil jij zeker nalaten aan je kinderen of bewaren voor volgende generaties? Heb jij thuis of in je omgeving een stukje erfgoed waar je trots op bent en dat je graag bewaard wil zien? Laat het ons weten en maak kans op een heerlijk Valentijnsdiner voor twee!

Stuur een foto en korte motivatie van jouw (al dan niet eigen) favoriete erfgoed door naar Annelies van Erfgoedcel TERF, vóór 15 januari.  

En dat erfgoed, dat kan van alles zijn: een gebouw, een historisch document of ¬een gerecht uit grootmoeders tijd, enzoverder! Het kan een stukje erfgoed zijn dat je zelf bezit (bijvoorbeeld een oude foto), maar ook een gebouw uit je straat.