27-11-2017

‘Koers is Religie’ bekroond met Erfgoedprijs

‘Koers is Religie’, de tijdelijke expo in de Paterskerk gedurende de renovatiewerken aan het Wielermuseum op het Polenplein, werd afgelopen weekend bekroond met de provinciale Erfgoedprijs. Met die tweejaarlijkse prijs bekroont Provincie West-Vlaanderen vernieuwende publieksgerichte projecten rond de ontsluiting van erfgoed en initiatieven met een voorbeeldfunctie.

De jury roemde de expo omwille van zijn belangrijke bijdrage tot de ontsluiting van een heel relevant aspect van het West-Vlaamse erfgoed, zowel wat betreft onroerend erfgoed (de kerk), roerend erfgoed (de museale collectie) als immaterieel erfgoed (de verhalen en tradities). Daarnaast was de jury van oordeel dat die ontsluiting op een wel erg bijzonder inventieve, creatieve manier gebeurt. Het laagdrempelig karakter van de expo - wat het genietbaar maakt voor bezoekers allerlei - en de vele binnenlandse én buitenlandse weerklank dragen bij aan het succes van 'Koers is Religie'. Tot slot wordt de expo ook geroemd als inspirerend voorbeeld van hoe een museum tijdens een sluitingsperiode toch een heel actieve werking kan onderhouden.

Lees hier het volledige juryverslag.