NL | FR | EN

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

04-09-2015

Expo 'Koers is Religie' in Paterskerk

Het Wielermuseum aan het Polenplein in Roeselare wordt momenteel volledig vernieuwd. Tijdens de renovatiewerken vormt de Paterskerk het nieuwe tijdelijke decor met de expo ‘Koers is religie’.


‘Koers is religie’ stelt de intrigerende relatie tussen koers en religie centraal. In de Paterskerk trek je op pelgrimage langs wielerkapellen die je doen stil staan bij Ker(k)miskoersen, Wielergoden, (Bij)gelovige renners, Dopingzondaars, Wielerbedevaartsplaatsen en... de Ronde Van Vlaanderen als Hoogmis.

Onderweg word je getroffen door unieke Wielergewaden, De Lijdensweg van het Wielrennen, Overwinningskelken, een Peloton van Wielergoden en het imposante ‘Croix de Fer’.
Naar analogie met een kerkbezoek wordt voor een bezoek een vrije bijdrage gevraagd. Aan de nieuwe site en expo is verder ook een breed programma publieksactiviteiten en een educatieve werking gekoppeld, te raadplegen via www.koersisreligie.be. De website opent met de campagnefilm waarin Johan Museeuw te zien is als smid van het Croix de Fer. Van alle renners heeft hij misschien wel de grootste link met de thema’s die in de expo worden aangesneden…