Praatavond & boekvoorstelling "Major Tom Simpson. 1937-1967. De legende leeft voort"

13 juli 1967, de 13e rit van de Ronde van Frankrijk. Tom Simpson zwoegt zich naar boven op de flanken van de Mont Ventoux, de hitte is verzengend, de vermoeidheid verlamt zijn benen. Hij stort in en sterft ter plaatse.

Vijftig jaar later leeft de legende nog steeds. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts publiceerde het boek “Major Tom Simpson 1937-1967. De legende leeft voort” en stelde dat samen met het Wielermuseum aan pers en publiek voor in de Paterskerk op dinsdag 23 mei.

Samen met familie en generatiegenoten werd teruggeblikt op de fantastische carrière en tragische dood van Simpson. Weduwe Helen Simpson, ex-ploegmaat en man van Helen Barry Hoban, dochters Joanne en Jane Simpson en ritwinnaar en gele trui-drager in die bewuste Tour van 1967 Willy Vanneste gingen in gesprek met auteurs Wim De Bock en Mark Van Lombeek.

Het werd een sfeervolle praatavond vol humoristische verhalen, anekdotes en herinneringen. Na afloop van de voorstelling maakte de familie ook graag tijd om het boek te signeren, een praatje te slaan of samen te poseren.

Ontvang je graag jouw foto in hoge resolutie? Geef een seintje via wielermuseum@roeselare.be.

[foto's: Dieter Bostyn | www.dieterbostyn.be