NL | FR | EN

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

07-03-2018

Boekvoorstelling VDB. De biografie

Dinsdag 20 maart blikt auteur Stijn Vanderhaeghe in de Paterskerk samen met een aantal kroongetuigen die Frank van dichtbij gekend en gevolgd hebben, terug op de man achter de legende.


In 2019 is het tien jaar geleden dat Frank Vandenbroucke, kortweg VDB, overleed in mysterieuze omstandigheden in Senegal. Zijn legende is al die jaren verder blijven leven en werd nu gecapteerd in VDB. De biografie.

Il Bimbo d’Oro

Op dinsdag 20 maart blikt auteur Stijn Vanderhaeghe in de Paterskerk met een aantal kroongetuigen die Frank van dichtbij gekend en gevold hebben, terug op die legende. Onder meer moeder Chantal Van Ruymbeke-Vandenbroucke en boezemvriend Nico Mattan spreken over de levensloop en het palmares van Il Bimbo d’Oro.

En voor da' j' 't wist wa' j' wereldnieuws
De biografie vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van VDB, een getalenteerd kind uit Ploegsteert dat uitgroeide tot de illustere Il Bimbo d’Oro. Zowel op als naast de koersfiets was hij een fenomeen dat tot de verbeelding sprak. En dat is hij nog altijd, bijna tien jaar na zijn veel te vroege dood.

Voor het eerst verleenden Jean-Jacques Vandenbroucke en Chantal Vanruymbeke, de ouders van Frank, hun volledige medewerking aan een biografie over hun enige zoon, die ze bij leven al stilaan aan het verliezen waren. Nooit eerder werd de steile opmars en jammerlijke ondergang van ‘s lands meest besproken coureur van de afgelopen kwarteeuw op een dergelijke manier gereconstrueerd. Hartverscheurend maar respectvol.

Praktisch

Dinsdag 20 maart 2018 | Boekvoorstelling VDB. De biografie 19u30 | Paterskerk Roeselare

Gratis voor Vrienden van het Wielermuseum | 5 eur (incl. drankje) voor niet-Vrienden

Verplicht vooraf inschrijven via 051 26 96 00 of wielermuseum@roeselare.be