NL | FR | EN

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Seingevers in de koers

Op vrijdagavond 22 april werd de foto-expo "Seingevers in de koers" geopend. 2011 is het Europees jaar van de vrijwilliger en het Wielermuseum wil met deze expo dé vrijwilligers in het wielrennen, de seingevers, in de kijker zetten.

De foto's die tentoongesteld worden zijn de beste van een fotowedstrijd (thema: "Seingevers in de koers") die door het WieMu werd uitgeschreven. De winnaars van de fotowedstrijd zijn Frederik Haegeman (die de hoofdprijs van 500 euro in de wacht sleepte) en Veerle Ardenoy en Guy Van Hove (die elk een cheque van 250 euro verzilverden).
Door de aanwezigen werd tijdens de opening ook een publieksprijs toegekend. Ellen Braekevelt kreeg met haar foto van seingever Urbain de meeste stemmen achter haar naam en ontving een WieMu-wieleruitrusting.

De expo opende niet toevallig op vrijdag 22 april, de startdag van de Week van de Amateurkunsten, en loopt nog tot en met zaterdag 30 april. Dank aan de 26 deelnemers voor hun inzendingen en het mogelijk maken van deze hulde aan "de seingever in de koers"!