La Course est une Religion

[Translate to French:] Het Wielermuseum aan het Polenplein wordt momenteel volledig vernieuwd. Tijdens de renovatiewerken vormt de Paterskerk het nieuwe tijdelijke decor met de expo 'Koers is Religie', waar de intrigerende relatie tussen koers en religie centraal staat.

Je trekt er op pelgrimage langs tien kapellen en staat stil bij Ker(k)miskoersen, Wielergoden, (Bij)gelovige renners, Dopingzondaars, Wielerbedevaartsplaatsen. Onderweg word je getroffen door unieke Wielergewaden, Overwinningskelken, een Peloton van Wielergoden en het 'Croix de Fer'.

Naar analogie met een kerkbezoek wordt voor een bezoek een vrije bijdrage gevraagd. Aan de nieuwe site en expo is verder ook een breed programma publieksactiviteiten en een educatieve werking gekoppeld, te raadplegen via www.koersisreligie.be. De website opent met de campagnefilm waarin Johan Museeuw te zien is als smid van het Croix de Fer. Van alle renners heeft hij misschien wel de grootste link met de thema’s die in de expo worden aangesneden…