NL | FR | EN

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in op de gratis nieuwsbrief.

Verkiezing Meest Memorabele Alpenmoment

Op donderdagavond 7 juli werd in het WieMu het Meest Memorabele Alpenmoment verkozen. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Alpen voor het eerst in de Tour beklommen werden. Reden genoeg om op zoek te gaan naar het Meest Memorabele Alpenmoment. 

Uit 100 jaar Alpen in de Tour werden 10 momenten geselecteerd. Die werden nog eens afgespeeld en uitgebreid toegelicht door een panel van experts: Johan De Muynck (de laatste Belgische winnaar van de Giro), VRT journalist en wielerauteur Johny Vansevenant, UNIZO-topman en fervent wielertoerist Karel Van Eetvelt, en Sporza-journalist Stijn Vlaeminck (die de avond modereerde). Daarna was het aan het publiek om te stemmen.

De verkiezing werd een spannende strijd tussen drie fragmenten. "Het einde van Merckx' dominantie in de Tour (1975)" en "De duik van Bruyneel (1996)" eindigden ex aequo op twee. Hét Meest Memorabele Alpenmoment evenwel is - met één stem voorsprong - het duel tussen Il Pirata Pantani en Der Jan (Ullrich) tijdens de Tour van 1998, gewonnen door de illustere Italiaan.